apofraxeis

  
  

Αποφράξεις: Μια διαχρονική υπηρεσία για μια διαχρονική ανάγκη

apofraktikes-anagkes

Καθώς οι άνθρωποι σταδιακά εγκατέλειψαν τη νομαδική ζωή και οργάνωσαν την κοινωνική τους ζωή σε πόλεις και χωριά, ένα από τα πρώτα θέματα που είχαν να σκεφτούν και να αντιμετωπίσουν ήταν η χρήση του νερού, του πλέον απαραίτητου στοιχείου για τη ζωή όλων των έμβιων όντων. Και αυτό δεν αφορούσε μόνο την υδροδότηση των πόλεων από πηγές και ποτάμια, αλλά και το πώς θα απομάκρυναν από τις κατοικίες τους τα όμβρια ύδατα αλλά και τα λύματα.

Η αποχέτευση, όπως ονομάζεται αυτή η διαδικασία, είναι μια πολύ ευαίσθητη και σημαντική λειτουργία για κάθε σπίτι αλλά και κάθε πόλη γενικότερα και απασχόλησε τους ανθρώπους κάθε τόπου και εποχής στο διάβα των αιώνων. Γι’ αυτόν τον λόγο και έχει στηθεί ένας ολόκληρος κλάδος που ασχολείται με το θέμα των αποφράξεων, των περιπτώσεων δηλαδή όπου παρατηρούνται βουλώματα και άλλα προβλήματα στις σωληνώσεις των αποχετεύσεων.
Δεδομένου του υπερπληθυσμού των αστικών κέντρων αλλά και της παλαιότητας αρκετών κατασκευών τους, τα αποφρακτικά προβλήματα δεν είναι σπάνια. Ευτυχώς όμως υπάρχουν αρκετές εταιρείες που εργάζονται νυχθημερόν και καλύπτουν όλες τις περιοχές, εξελίσσοντας την τεχνογνωσία τους και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους. Η πολύχρονη παρουσία τους στον χώρο και ο επαγγελματισμός των υπαλλήλων τους εγγυώνται ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ενώ και ο τεχνικός τους εξοπλισμός θυμίζει… στρατό.
Από την Αρχαιότητα κιόλας υπήρχαν οι ειδικοί που ασχολούνταν με τα αποφρακτικά προβλήματα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τεχνογνωσία που είχε αναπτυχθεί κατά τη Μινωική Εποχή, όπου γινόταν χρήση κατάλληλων υλικών για να περιοριστούν κατά το δυνατόν αυτά τα προβλήματα, αλλά και η γνώση της υδροδυναμικής βοηθούσε τους αρχαίους Μινωίτες να απευθύνονται πολύ σπάνια στους επαγγελματίες.
Οι αρχαίοι Αθηναίοι πάλι φαίνεται πως ήταν λιγότερο… διαβασμένοι σε σχέση με την αποχέτευση και τα αποφρακτικά προβλήματα. Την κλασική εποχή, γύρω στο 500 π.Χ., υπήρχαν βέβαια κάποια δίκτυα για τα όμβρια ύδατα και τα λύματα, όπως ο αγωγός του Ηριδανού και ο κεντρικός αγωγός για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων περιοχών (Αρχαία Αγορά, Πνύκα), αλλά καθώς ήταν ανοιχτά βούλωναν συχνά και γίνονταν εστίες μόλυνσης και αιτίες ασθενειών και επιδημιών.
Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια για την κατασκευή πλήρους αποχετευτικού δικτύου στην Αθήνα ξεκίνησε μόλις το 1840, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Μέσω του νέου δικτύου τόσο τα όμβρια ύδατα όσο και τα λύματα οδηγούνταν σε ένα ρέμα στον Κεραμεικό. Και αυτή η λύση όμως δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αφού είναι άλλη η υφή των λυμάτων και άλλη εκείνη του βρόχινου νερού.
Χάρη στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΕΥΔΑΠ, στη Μεταμόρφωση, που λειτουργεί από το 1985, και στην Ψυττάλεια, από το 1994, τα λύματα καθαρίζονται προτού φτάσουν στη θάλασσα ώστε να αποφεύγεται η ρύπανση του περιβάλλοντος. Τα όμβρια ύδατα πάλι συγκεντρώνονται σε αγωγούς μέσω των ρείθρων των πεζοδρομίων και φτάνουν στη θάλασσα.
Η βασική αυτή διάκριση εξασφαλίζει μεν τη λειτουργική αποχέτευση της πόλης, αλλά δεν μπορεί να εξαλείψει τα αποφρακτικά προβλήματα μιας τόσο μεγάλης περιοχής. Αυτά μπορούν να επιλυθούν μόνο με την παρουσία των εταιρειών αποφράξεων που σε λογικές τιμές αναλαμβάνουν να σας λύσουν τα χέρια και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου στο διαμέρισμα και στην πολυκατοικία σας.  

 

Μόνιμες λύσεις αποκαταστάσης αποφράξεων αποχέτευσης οικιακού & δημοσίου δικτύου:

 1. Υπερχειλισμένες τουαλέτες
 2. Βουλωμένες μπανιέρες
 3. Φραγμένα Ντουζ
 4. Ανενεργές υδρορροές
 5. Νεροχύτες - σιφώνια
 6. Φρεάτια συγκέντρωσης υδάτων
 7. Οριζόντιες - Κάθετες στήλες πολυκατοικιών

Η apofraxeis24h | αποφράξεις αποχετεύσεων εκτός του κέντρου Αθήνας παρέχει αδιάλλειπτα τις υπηρεσίες της σε όλο το Νομό Αττικής:

Επίσης διεκπεραιώνουμε συναφείς εργασίες με τον αποφρακτικό κλάδο όπως:

 1. Εκκενώσεις - Αδειασμα Βόθρων
 2. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
 3. Κοπές ριζών από εσωτερικό αγωγών
 4. Βιντεοσκοπήσεις εσωτερικού αποχετευτικών δικτύων

Η επιλογή μας για την αποκατάσταση των αποφράξεων εγγυάται:

 • Μηδενικούς χρόνους αναμονής
 • Λύσεις μόνιμου χαρακτήρα που αποτρέπουν την επανεμφάνιση της δυσλειτουργίας
 • Οικονομικές τιμές
 • 24ωρη εξυπηρέτηση

Τα συνεργεία μας αποτελούνται από άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς που θα επιλύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με απόλυτη επιτυχία μιας και διακατέχονται από υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας αλλά έχουν και στη διάθεση τους προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, αποτελούμενο από:

Ηλεκτροκίνητα υδροπιεστικά

Βυτιοφόρα οχήματα

Ριζοκοπτικές μηχανές

Πανίσχυρες αντλίες αναρρόφησης

Κάμερα βιντεοσκόπησης εσωτερικού αγωγών

 
Καλέστε μας ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμα και σε εορτές και αργίες και ξενοιάστε από τις αποφράξεις

με 40χρονη εμπειρία, αποτελούμε εγγύηση για αποφρακτικές δυσλειτουργίες σε:

 • Διαμερίσματα
 • Μονοκατοικίες
 • Νοσοκομεία
 • Σχολεία
 • Βιοτεχνίες
 • Βιομηχανίες
 • Πλοία
 • Δημόσιες υπηρεσίες