apofraxeis

  
  

Οι «αρτηρίες» της πολυκατοικίας βαλλόμενες των αποφράξεων

διεργασια αποφραξης αποχετευσης

Το αποχετευτικό σύστημα κάθε κατοικίας και ιδιαίτερα των πολυκατοικιών είναι ίσως το πιο σημαντικό, αφού μαζί με το δίκτυο ύδρευσης σχετίζονται με το πλέον ανεκτίμητο δώρο στη ζωή του ανθρώπου, το νερό, χωρίς το οποίο κάθε έννοια ζωής είναι απλά αδύνατη. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να φροντίζουμε για την καλή του κατάσταση, τόσο προληπτικά όσο και παρεμβατικά, σε περίπτωση που συμβεί κάποια βλάβη ή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Read more: Οι «αρτηρίες» της πολυκατοικίας βαλλόμενες των αποφράξεων

Οι αποφρακτικές απειλές στις σωληνώσεις υδροδοτικού - αποχετευτικού

apofraktikes-apeiles-diktiou

Οι σωληνώσεις των αποχετευτικών δικτύων «ζουν», κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάτω από τη μύτη μας μια πολύ περιπετειώδη ζωή που σχετίζεται με τις πιο απλές καθημερινές μας δραστηριότητες, οι οποίες όμως όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε τις επιβαρύνουν και απειλούν τη λειτουργικότητά τους.

Read more: Οι αποφρακτικές απειλές στις σωληνώσεις υδροδοτικού - αποχετευτικού

Πλήρες πακέτο υπηρεσιών παρέχουν οι εταιρείες αποφράξεων

apolymanseis-apofraxeis-vothron

Η κύρια εργασία των εταιρειών αποφράξεων σχετίζεται φυσικά με το ξεβούλωμα των σωληνώσεων που απαρτίζουν το αποχετευτικό δίκτυο, εργασία που όχι μόνο είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος αλλά και επ’ ουδενί λόγω δεν μπορεί να περιμένει. Γι’ αυτόν τον λόγο οι επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν όλο το 24ωρο και σπεύδουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σημείο που θα τους υποδειχθεί για να αναλάβουν δράση.

Read more: Πλήρες πακέτο υπηρεσιών παρέχουν οι εταιρείες αποφράξεων

Οι εταιρείες αποφράξεων στο πλευρό του πελάτη για κάθε πρόβλημα στην αποχέτευση

αποφρακτικες εταιρειες

Το υδροδοτικό δίκτυο των πόλεων αποτελεί σίγουρα μια μεγάλη κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού. Από τη συλλογή του νερού από τα ποτάμια και τις πηγές των βουνών μέχρι το σημείο να απολαμβάνουμε ένα ποτήρι νερό απλά ανοίγοντας μια βρύση μεσολάβησαν αιώνες έρευνας και προσπάθειας που πολύ σπάνια συνειδητοποιούμε και εκτιμούμε.
Άλλο τόσο σημαντική όμως είναι και η «αντίστροφη» χρήση του νερού για κάθε νοικοκυριό, η απορροή του δηλαδή από τη στιγμή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του σπιτιού μας (κουζίνα, τουαλέτα, καθαριότητα). Ωστόσο και τα δύο δίκτυα, υδροδοτικό και αποχετευτικό, παρουσιάζουν πολύ συχνά βλάβες και δυσλειτουργίες, αφού το νερό δεν φέρνει μόνο ζωή αλλά και… αποφρακτικά προβλήματα. Ειδικά η αποχέτευση που υποδέχεται το χρησιμοποιημένο νερό είναι πιο ευαίσθητη σε τέτοιες καταστάσεις.
Τα προβλήματα αυτά δεν περιορίζονται μόνο εντός των διαμερισμάτων αλλά ενδέχεται να αφορούν και τους κεντρικούς αγωγούς των πολύ συχνά παμπάλαιων πολυκατοικιών μιας «κουρασμένης» οικιστικά πόλης όπως η Αθήνα. Ακόμη και οι δρόμοι όμως πέφτουν συχνά «θύματα» τέτοιων καταστάσεων, αφού οι βροχοπτώσεις και άλλοι παράγοντες μπορεί να βουλώσουν τα ρείθρα των πεζοδρομίων και να προκαλέσουν προβλήματα στην απορροή των υδάτων.
Οι ξαφνικές μπόρες, που είναι συχνές ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες, ειδικά στα υπόγεια διαμερίσματα, κάτι που επίσης καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες αποφράξεων. Η απάντληση υδάτων αποτελεί συμπληρωματική και εξίσου χρήσιμη εργασία για κάθε σοβαρή εταιρεία αποφράξεων. Ειδικά αντλιοφόρα και βυτιοφόρα οχήματα που βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρήσεων δίνουν λύση και σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όσον αφορά πάντως την κύρια εργασία τους, οι εταρείες του κλάδου αποφράξεων βρίσκονται σε κάθε περιοχή της πρωτεύουσας, αλλά και κάθε μεγάλης πόλης, και έχουν έναν μεγάλο στόλο από οχήματα, κυρίως όταν η δουλειά αφορά το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα μιας πολυκατοικίας. Υπάρχουν ακόμη και πιο δύσκολες καταστάσεις που καλείται να διαχειριστεί μια εταιρεία, όπως είναι οι εκκενώσεις βόθρων μεγαλύτερων μονάδων, που μπορεί να είναι π.χ. ένα εργοτάξιο, ένα νοσοκομείο ή κλινική όπου τα απόβλητα είναι τοξικά, ένα στρατόπεδο κ.ο.κ.
Λόγω αυτού του ευρέος φάσματος εργασιών και περιπτώσεων οι εταιρείες αποφράξεων είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούνται μικροκάμερες για να εντοπιστεί πού βρίσκεται το πρόβλημα που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι. Εν συνεχεία η εικόνα μπορεί να καταγραφεί ψηφιακά και να δοθεί στον πελάτη σε μορφή CD ή USB stick για να φανεί το «πριν» και το «μετά» της επίμαχης περιοχής.
Πολλές φορές μάλιστα οι εταιρείες αυτές συνεργάζονται με μικρά, συνοικιακά γραφεία υδραυλικών ώστε μετά από μια πρώτη διάγνωση να αναλαμβάνουν τις πιο περίπλοκες περιπτώσεις, αφήνοντας τις «ψιλοδουλειές» (π.χ. ξεβουλώματα νιπτήρων, νεροχυτών) στους υδραυλικούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει κανείς κάλυψη τόσο για τα μικροπροβλήματα όσο και για τους μεγαλύτερους μπελάδες που προκύπτουν σε μια πολυκατοικία.
Επειδή όμως και τα μεν και οι δε συμβαίνουν ξαφνικά όπως οι αρρώστιες, καλό είναι να έχει κανείς στο πορτοφόλι του ή στο συρτάρι του την κάρτα ενός καλού γραφείου ή επαγγελματία που εμπιστεύεται για να δώσει άμεσα λύση σε κάθε πρόβλημα. 

 

Μόνιμες λύσεις αποκαταστάσης αποφράξεων αποχέτευσης οικιακού & δημοσίου δικτύου:

 1. Υπερχειλισμένες τουαλέτες
 2. Βουλωμένες μπανιέρες
 3. Φραγμένα Ντουζ
 4. Ανενεργές υδρορροές
 5. Νεροχύτες - σιφώνια
 6. Φρεάτια συγκέντρωσης υδάτων
 7. Οριζόντιες - Κάθετες στήλες πολυκατοικιών

Η apofraxeis24h | αποφράξεις αποχετεύσεων εκτός του κέντρου Αθήνας παρέχει αδιάλλειπτα τις υπηρεσίες της σε όλο το Νομό Αττικής:

Επίσης διεκπεραιώνουμε συναφείς εργασίες με τον αποφρακτικό κλάδο όπως:

 1. Εκκενώσεις - Αδειασμα Βόθρων
 2. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
 3. Κοπές ριζών από εσωτερικό αγωγών
 4. Βιντεοσκοπήσεις εσωτερικού αποχετευτικών δικτύων

Η επιλογή μας για την αποκατάσταση των αποφράξεων εγγυάται:

 • Μηδενικούς χρόνους αναμονής
 • Λύσεις μόνιμου χαρακτήρα που αποτρέπουν την επανεμφάνιση της δυσλειτουργίας
 • Οικονομικές τιμές
 • 24ωρη εξυπηρέτηση

Τα συνεργεία μας αποτελούνται από άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς που θα επιλύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με απόλυτη επιτυχία μιας και διακατέχονται από υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας αλλά έχουν και στη διάθεση τους προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, αποτελούμενο από:

Ηλεκτροκίνητα υδροπιεστικά

Βυτιοφόρα οχήματα

Ριζοκοπτικές μηχανές

Πανίσχυρες αντλίες αναρρόφησης

Κάμερα βιντεοσκόπησης εσωτερικού αγωγών

 
Καλέστε μας ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμα και σε εορτές και αργίες και ξενοιάστε από τις αποφράξεις

με 40χρονη εμπειρία, αποτελούμε εγγύηση για αποφρακτικές δυσλειτουργίες σε:

 • Διαμερίσματα
 • Μονοκατοικίες
 • Νοσοκομεία
 • Σχολεία
 • Βιοτεχνίες
 • Βιομηχανίες
 • Πλοία
 • Δημόσιες υπηρεσίες

            

Αποφράξεις: Μια διαχρονική υπηρεσία για μια διαχρονική ανάγκη

apofraktikes-anagkes

Καθώς οι άνθρωποι σταδιακά εγκατέλειψαν τη νομαδική ζωή και οργάνωσαν την κοινωνική τους ζωή σε πόλεις και χωριά, ένα από τα πρώτα θέματα που είχαν να σκεφτούν και να αντιμετωπίσουν ήταν η χρήση του νερού, του πλέον απαραίτητου στοιχείου για τη ζωή όλων των έμβιων όντων. Και αυτό δεν αφορούσε μόνο την υδροδότηση των πόλεων από πηγές και ποτάμια, αλλά και το πώς θα απομάκρυναν από τις κατοικίες τους τα όμβρια ύδατα αλλά και τα λύματα.

Read more: Αποφράξεις: Μια διαχρονική υπηρεσία για μια διαχρονική ανάγκη